Storro scoort nominatie met privacy-tech

Genomineerd als Nederlandse tech startup

Samir Saberi

Jurylid Samir Saberi

Er is een toenemende stroom aan hacks en cyberaanvallen. Op hetzelfde moment vindt een gestage en vergaande digitalisering van bijna alle aspecten van onze samenleving plaatst. Het is niet voor niets dat velen nadenken over een nieuw internet. Een internet dat de privacy, veiligheid en continuïteit van gebruikers en bedrijven waarborgt. Storro streeft dit na en wordt daarom door de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar genomineerd.

Het bedrijf Storro gebruikt peer-to-peer technologie, in combinatie met compartimentering en encryptie van de data om data verspreid en veilig op te slaan. De decentrale architectuur van Storro maakt onrechtmatige overheid surveillance, bedrijfsspionage en grote datalekken praktisch onmogelijk. Bijna elke onderneming beschikt over gevoelige informatie: van intellectueel eigendom en productiegeheimen tot financiële gegevens of persoonsgegevens. Door het toenemende aantal cyberincidenten en onder druk van de nieuwe Europese wetgeving met betrekking tot persoonsgegevens, worden ondernemingen genoodzaakt om deze gegevens te beveiligen.

Juryoordeel

Het ‘internet van alles’ betekent dat steeds meer en belangrijke aspecten van ons leven gedigitaliseerd zullen worden. Denk aan data over onze gezondheid, overheid, vitale infrastructuren en economie. Een veilig ‘internet van alles’ is cruciaal. Storro is volgens de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar een bedrijf dat ons kan helpen een veilig internet te creëren. De pitch van Storro heeft de jury overtuigd dat het versleutelen, opknippen en verspreid opslaan op zelf gekozen locaties een welkome aanvulling is op gecentraliseerde cloud-opslag.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:58:00.000Z Samir Saberi
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.