Nominatie voor Brightlands Smart Services Campus

Genomineerd als partnerproject

Waar vroeger in Zuid-Limburg kolen gedolven werden, zet de regio nu in op data mining. Het Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is een proeftuin worden voor het ontwikkelen van big data-toepassingen. Het bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de overheid bundelen er hun krachten. Voor de redactie van Computable reden om het nieuwe concept Brightlands Smart Services Campus voor de Computable Awards 2017 te nomineren in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Brightlands Smart Services Campus is een initiatief van provincie Limburg, APG en Universiteit Maastricht, met ondersteuning van onder andere Accenture, Conclusion, KPN en een aantal kleine en lokale ict-partners. Op maandag 12 september 2016 vond het startschot plaats van de Brightlands Smart Services Campus, gehuisvest in een voormalig, gerenoveerd pand van pensioenuitvoerder APG in Heerlen. De campus is een ecosysteem waarin grote en kleine bedrijven, studenten en wetenschappers bij elkaar worden gebracht om samen nieuwe diensten te ontwikkelen, gebaseerd op slim en ander gebruik van data.

Mooie dingen bedenken als een elektronisch patiëntendossier, maar het vervolgens niet goed toepassen, is een valkuil. Al mogen er in een proeftuin als Brightlands natuurlijk ook dingen mislukken. Briljante geesten doen fraaie ontdekkingen én mislukkingen. Om de razendsnelle technologische veranderingen bij te kunnen houden en op in te kunnen spelen, is samenwerking noodzakelijk. Dat is de opzet van de Brightlands Smart Services Campus: ondernemers, wetenschappers, studenten en beleidsmakers komen samen in een ecosysteem van open innovatie en co-creatie.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Vacatures bij Conclusion

Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.