Nominatie voor Samen Doen, Avensus en Uniserver

Genomineerd als partnerproject

Handen

Dat het uitbesteden van ict voor alle betrokken partijen heel goed kan werken, bewijst de samenwerking tussen Samen Doen, Avensus en Uniserver. Het Amsterdamse samenwerkingsverband Samen Doen heeft wensen omtrent functionaliteit, security en privacy, Uniserver verzorgt het (virtuele) platform en Avensus voert de regie en verzorgt het beheer. Voor de redactie van Computable reden om dit drietal voor de Computable Awards 2017 te nomineren in de categorie Partnerproject van het Jaar.

In een samenwerkingsverband als het Amsterdamse Samen Doen brengen de betrokken instellingen allemaal hun eigen ict mee. Dat betekent dus een grote diversiteit aan ict-landschappen. Mensen kunnen onderling dan wel goed met elkaar samenwerken, maar digitaal ging dat nog niet. Iedereen mailde bijvoorbeeld vanaf het adres van hun moederinstelling, waar men ook inlogde. Dat is voor de profilering en herkenbaarheid naar buiten toe niet handig. Ook moest de gezamenlijk gecreëerde informatie op een centrale plek opgeslagen en benaderd kunnen worden. De applicaties moesten op alle platforms draaien, want de ruim twintig instellingen die zijn aangesloten bij Samen Doen, werkten met minstens zoveel verschillende devices. Die bovendien nog eens overal moesten werken, op locatie van de instellingen, op scholen, bij gezinnen, et cetera.

Dit project had niet tot doel om de diversiteit van het ict-landschap van alle aangesloten instellingen te uniformiseren. Het ging erom iedereen binnen Samen Doen te voorzien van hetzelfde platform en device. Er werd gekozen voor SaaS-applicaties die overal te gebruiken zijn met de vertrouwde herkenbaarheid voor de eindgebruiker. Zij krijgen na het inloggen op hun nieuwe mobiele device – de Service Pro 4 – gewoon dezelfde omgeving die ze gewend zijn van hun moederorganisatie. Het virtuele platform met de vereiste veiligheidsstandaarden komen bij Uniserver vandaan. Daarbovenop heeft Avensus de schil gebouwd, die de gebruikers voorziet van een platform.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.