Nominatie voor SVB-BGT, Oracle en Transfer Solutions

Genomineerd als partnerproject

Data uit cloud

Dankzij verschillende cloud-oplossingen van Oracle werkt het Samenwerkingsverband van Bronhouders Basisregistratie Grootschalige Topografie (SVB-BGT) aan de meest gedetailleerde, actuele en grootste digitale kaart van Nederland. Daarvoor moest het samenwerkingsverband enorme hoeveelheden van topografische data van wisselende kwaliteit en uit verschillende bronnen samenvoegen, een taak waarbij afwijkingen op millimeterniveau al voor problemen zouden kunnen zorgen. Bij dit immense project werd SVB-BGT geholpen door Oracle-partner Transfer Solutions. Voor de redactie van Computable reden om dit drietal voor de Computable Awards 2017 te nomineren in de categorie Partnerproject van het Jaar.

SVB-BGT is een samenwerkingsverband van verschillende partijen in de publieke sector, waaronder provincies, waterschappen, gemeenten, ProRail en de ministeries van Economische zaken, van Defensie en van Infrastructuur en Milieu. De organisatie stond voor de uitdaging topografische data van verschillende bronhouders samen te voegen, op elkaar te laten aansluiten en daar één grote digitale kaart van Nederland van te maken. Deze kaart moet gaan gelden als dé topografische kaart van Nederland, waarop fysieke objecten als gebouwen en wegen, maar ook water en groen zijn vastgelegd.

De samenvoeging van kaartdata moet correct zijn en zoveel mogelijk op geautomatiseerde wijze gebeuren. Daarnaast stelde het samenwerkingsverband hoge eisen aan kwaliteit en de communicatie met de verschillende bronhouders. De keuze viel uiteindelijk op de aangedragen maatwerkoplossing van Transfer Solutions. Deze Oracle-partner ontwikkelde op basis van Oracle Spatial and Graph een ruimtelijke database waarin informatie gestandaardiseerd op berichtniveau wordt opgeslagen. Op basis van Oracle Application Express (APEX) ontwikkelde Transfer Solutions daarnaast een portaal waarop bronhouders data kunnen aanleveren. De topografische gegevens worden door de verschillende bronhouders aangeleverd via één portaal en vervolgens samengevoegd en doorgeleverd aan het Kadaster. De kaart zelf staat opgeslagen in een private cloud van Transfer Solutions in Leerdam. Om door SVB-BGT te kunnen worden bewerkt, worden data vervolgens uitgecheckt naar Oracle Cloud op servers in Amsterdam.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.