Nominatie voor Amsterdam Trade Bank, Misys en Sentia

Genomineerd als partnerproject

Handen

Amsterdam Trade Bank (ATB) is een specialist op het gebied van trade & project finance, corporate banking en internationale geldtransacties. De bank heeft ingezet op een grootschalige technologische vernieuwing van zijn it-systemen. Mysis is verantwoordelijk voor het updaten en uitbreiden van zijn softwareoplossingen bij de bank, de it-architectuur is uitbesteed aan Sentia. Voor de redactie van Computable reden om het drietal voor de Computable Awards 2017 te nomineren in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Amsterdam Trade Bank besloot om Misys, een leverancier van onder meer software voor de financiële dienstverleningssector, te selecteren als key partner in de vernieuwing. ATB is al ruim twee decennia klant bij Misys en maakt gebruik van verschillende bedrijfskritische software-oplossingen van het it-bedrijf, waaronder Equition, Opics en Trade Innovation. Al deze applicaties kregen een update en bovendien werd de risk management-oplossing Fusionrisk van Misys geïmplementeerd. Het vervangen van de kernsystemen van de bank startte vorig jaar oktober en zal naar verwachting in oktober 2017 worden afgerond.

Tegelijkertijd heeft ATB zijn it-architectuur volledig uitbesteed aan Sentia. In 2016 sloot ATB een outsourcing-overeenkomst met de ict-dienstverlener en de migratie van alle applicaties is in juli 2017 afgerond. Door de uitbesteding bereikt Amsterdam Trade Bank een hogere mate van volwassenheid in zijn it-management, terwijl tegelijkertijd de it-gerelateerde kosten aanzienlijk worden teruggebracht.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.