Nominatie voor Friesland College, Microsoft en Sogeti

Genomineerd als partnerproject

Handen

Sogeti heeft een volledig nieuwe digitale werkomgeving gerealiseerd voor onderwijsinstelling ROC Friesland College. Met de inzet van Sogeti Smart Workspace hebben twaalfhonderd medewerkers en vijftienduizend studenten toegang tot hun persoonlijke onderwijsinformatie via iedere gewenste computer. De SaaS-oplossingen en webapplicaties integreren met de Microsoft-communicatieoplossingen Yammer, Skype for Business, Office Group class room, Office 365 Video en Outlook. Voor de redactie van Computable reden om ROC Friesland College, Microsoft en Sogeti voor de Computable Awards 2017 te nomineren in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Door de komst van studentenportaal FCLive zijn de beheerkosten van het ROC Friesland College gehalveerd. De tijd voor software-updates is teruggebracht van zeven naar twee weken. Bovendien heeft het College voortdurend realtime inzicht in het gebruik van alle systemen en applicaties. Met de stap naar de publieke cloud worden oude applicaties verwijderd  en veel nieuwe applicaties toegevoegd.

In de nieuwe digitale werkomgeving krijgen studenten eenvoudig toegang tot hun eigen roosterwijzigingen en/of digitale boeken specifiek bedoeld voor hun persoonlijke opleiding. Dat heeft flink bijgedragen aan de adoptie van het platform. Binnen een maand steeg het gebruik van het intranetportaal met meer dan zestig procent in vergelijking met de oude omgeving. Het beheer van applicaties, documenten, apparatuur en gebruikerstoegang is vanuit één veilige webgebaseerde omgeving mogelijk gemaakt. Via één scherm beschikt de gebruiker over alle communicatiefuncties binnen Office 365, zoals Yammer, Skype for Business, Office Group class room, Office 365 Video en Outlook.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.