Nominatie voor ZiZo!-zorginformatiesysteem

Genomineerd als partnerproject

Handen

Eind 2015 kozen vier zelfstandige ziekenhuizen binnen de coöperatie Zorg op Zuid (Het Van Weel-Bethesda, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum) om één elektronisch patiëntendossier (epd) te implementeren Er werd gekozen voor de leveranciers ChipSoft, Cisco en Flowmon Networks. Verder werden de partners Infield-ICT, ICTZ, DNA Medical Group en Vosko ingeschakeld. Voor de redactie van Computable reden om al deze organisaties voor de Computable Awards 2017 te nomineren in de categorie Partnerproject van het Jaar.

In 2013 is in de regio Rotterdam-Rijnmond de coöperatie Zorg op Zuid opgericht met als doel om goede zorg te verlenen; dichtbij als het kan en verder weg als het moet. Per 6 oktober 2017 stappen de vier samenwerkende ziekenhuizen over op één gezamenlijk elektronisch patiëntendossier, te weten HiX van ChipSoft. Het is de eerste keer dat vier zelfstandige ziekenhuizen met één epd gaan werken. Om deze implementatie goed te laten verlopen is een centraal programma opgestart onder de naam ZiZo-zorginformatiesysteem op de Zuidoever.

Om een gedeeld EPD mogelijk te maken is een centrale infrastructuur nodig van waaruit deze gedeelde dienst voor de vier ziekenhuizen wordt gehost. Het Maasstad Ziekenhuis verzorgt namens de vier ziekenhuizen deze hosting en heeft in nauwe samenwerking met de coöperatiepartners en de partners Infield-ICT, Vosko, ICTZ, Cisco en Eurofiber de (datacenter)architectuur en onderliggende infrastructuur ontworpen en geïmplementeerd. DNA Medical Group verzorgde het externe programmamanagement. Alle infrastructurele componenten werden gedurende het programma just in time opgeleverd, mede door de goede samenwerking tussen alle partijen en tot volle tevredenheid van zowel Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-03T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.