FutureNL bereikt 45.000 kinderen met expeditie

Genomineerd onderwijsproject voor Computable Awards 2018

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris

Leerlingen van de Delftse Freinetschool hebben in het kader van het kinderboekenweekthema ‘Griezelen’ een spookje geprogrammeerd tijdens de finale van ‘expeditie micro:bit’. De micro:bit is een klein moederbord waarmee kinderen visueel leren programmeren. De lessenreeks is eind september begonnen, tijdens deze laatste les en tevens finale konden de scholieren hun programmeerkunsten tonen. In totaal hebben 474 scholen en 45.000 leerlingen aan het project meegedaan. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om dit project te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs.

Het programmeerlessenprogramma is een initiatief van Stichting FutureNL. Deze organisatie gelooft dat alle Nederlandse kinderen nu digitale vaardigheden moeten ontwikkelen door vanzelfsprekende interactie met technologie om later maximaal in een digitale wereld te kunnen functioneren. De stichting wil op een onafhankelijke manier bijdragen aan technologie in het Nederlandse onderwijs.

Juryoordeel

De jury Van de Computable Awards 2018 is erg onder de indruk van het werk van de stichting FutureNL. Met expeditie micro:bit weet zij maar liefst 45.000 kinderen te bereiken en brengt zij deze kinderen vaardigheden bij in het programmeren. Het lesmateriaal is gratis en voor leerkrachten gemakkelijk toe te passen in de klas. De stichting heeft een grote groep sponsors uit het bedrijfsleven om de financiering te borgen. De jury is van mening dat een stichting die zo’n impact heeft op de digitale vaardigheden van kinderen in Nederland een nominatie verdient in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-08T11:58:00.000Z Jeroen Aris
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.