JADS scoort nominatie met data science opleidingen

data science business intelligence

Wetenschappers van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven komen bij Jheronimus Academy of Data Science (JADS) samen voor het ontsluiten van het nieuwe goud: big data. In nauwe samenwerking met Computer Profile - specialist in database marketing, die een rijke database beschikbaar stelt - stakeholders uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van baanbrekende inzichten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om JADS als ICT-opleider van het jaar te nomineren.

JADS biedt een aantal opleidingen op het gebied van data science, en het tweejarige masterprogramma data science & entrepreneurship is een voorbeeld van zo’n nieuwe opleiding die beoogt technologie en business beter op elkaar aan te laten sluiten. Dit gebeurt onder meer bij het vak strategy and business models, waar studenten vanuit een theoretisch onderwerp als resource-based view, competitive strategy en business models of platforms de praktisch toepasbare mogelijkheden van data onderzoeken, zoals welke resources laten bedrijven groei bewerkstelligen of welk verdienmodel werkt het beste.

Zo richten studenten zich onder meer op een geanonimiseerde dataset van Computer Profile, die een tijdsperiode van bijna tien jaar besloeg met 790.000 regels aan bedrijfsinformatie van Benelux-organisaties, 580.000 regels over de belangrijkste dmu’s binnen die organisaties en 7,1 miljoen regels met informatie over de hardware, software en services die de bedrijven gebruiken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-11T11:58:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.