Cognizant scoort dubbel met Softbank en AACB

Computable Awards 2018

Cognizant

Softbank Robotics Europe, maker van de humanoide robots Pepper en Nao, heeft een overeenkomst gesloten met Cognizant. Dat adviesbureau gaat kwaliteitscontroles uitvoeren op die robots en de gebruikte toepassingen voor kunstmatige intelligentie (ki). Ook is Cognizant in 2017 door ABN Amro Clearing (AACB), internationaal aanbieder van clearing en financiële dienstverlening, geselecteerd als strategisch partner om zijn wereldwijde it-infrastructuur gereed te maken voor de cloud en de fundering te leggen voor digitale transformatie. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Cognizant als Digital- & E-commerceleverancier van het Jaar te nomineren.

Cognizant helpt SoftBank met mens-machine interacties en stelt het bedrijf in staat om de productie te verbeteren, zodat de organisatie tegemoet kan komen aan de wereldwijd stijgende vraag naar robotica-oplossingen in sectoren als retail, gezondheidszorg, toerisme en onderwijs. Cognizant levert ook testdiensten voor de ontwikkeltoolkit, het contentmanagementsysteem en de testtoepassingen die door partners zijn ontwikkeld. Die worden getoetst aan de regels en beleid voor toeleveranciers van Softbank Robotics Europe, de producent van Pepper en Nao. Door de kwaliteitscontrole uit te besteden aan een externe partij, hoopt de robotbouwer de productie en doorontwikkeling van robots te versnellen.

Door het aanstellen van Cognizant krijgt AACB de mogelijkheid om flexibeler te werken en applicaties sneller in te zetten. Daarnaast kan de organisatie sneller inspringen op veranderingen in de markt en vermogensinvesteringen en operationele kosten verlagen. Als onderdeel van het meerjarencontract transformeert Cognizant het operationele it-systeem binnen AACB, waaronder het handel- en rapportagesysteem vallen. Verder wordt de bestaande it-infrastructuur gemoderniseerd in Europa, Amerika en de Azië Pacific-regio.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-13T12:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.