Nominatie IBM voor IoT in haven van Rotterdam

Computable Awards 2018

Het Havenbedrijf Rotterdam en IBM gaan de Rotterdamse haven verder digitaliseren en ontwikkelen een IoT-platform. Via dit platform gaat het Havenbedrijf de data, afkomstig van tal van sensoren, verzamelen en verwerken. Het initiatief moet het havengebied - met een lengte van 42 kilometer - voorbereiden op autonome scheepvaart. Het Havenbedrijf Rotterdam investeert de komende jaren tientallen miljoenen euro in dit project. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om IBM als Serviceleverancier van het Jaar te nomineren.

Een eerste stap is het ontwikkelen van een dashboard dat realtime sensordata met informatie over het water en het weer samenbrengt en verwerkt. Dit moet het transportmanagement veiliger en efficiënter maken. Het is daarbij essentieel dat de big data die in de haven beschikbaar is, ingezet wordt om tot een zo veilig en efficiënt mogelijke logistieke keten te komen. Dankzij realtime informatie over infrastructuur, water, lucht, et cetera kan de dienstverlening aan klanten worden verbeterd.

IBM’s cloud- en internet of things (IoT)-technologie zal deze data analyseren en vertalen in relevante inzichten voor de Rotterdamse haven. Het platform moet de haven helpen wachttijden te verminderen, aanleg-, laad-, en vertrektijden te optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is dat de haven kan voorspellen, afhankelijk van het waterniveau, wat het beste tijdstip is om aan te meren en te vertrekken, terwijl het een maximale lading garandeert. IBM is in dit lopende project de hoofdaannemer en werkt naast Havenbedrijf Rotterdam ook samen met Axians, Cisco en Esri.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T15:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.