Ricoh scoort met printservices bij gemeente Tilburg

Computable Awards 2018

collega's

De gemeente Tilburg heeft in 2017 zijn centrale repro- en printafdeling uitbesteed aan printbedrijf Ricoh. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar met de optie tot verlenging en een waarde van zo’n half miljoen euro. Van de zes repromedewerkers hoefde Ricoh er slechts drie op detacheringsbasis over te nemen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Ricoh als Serviceleverancier van het Jaar te nomineren.

De centrale reproruimte is in 2017 verplaatst naar een Ricoh-kantoor. De gemeente Tilburg is bezig met een vernieuwing en herinrichting van zijn stadskantoren. Daarbij wordt het concept van het nieuwe werken ingevoerd. Dit traject moet medio 2020 zijn afgerond. Door de uitbesteding van de centrale repro- en printafdeling is de gemeente Tilburg goedkoper uit. Ook kan het beter inspelen op veranderende vormen en veranderd gebruik van print-, kopieer- en scanvoorzieningen. Zo voorziet de gemeente de komende jaren een trend van dalende afdrukvolumes als gevolg van verdere digitalisering.

Tot het takenpakket van Ricoh behoren de levering van multifunctionals (onder meer inclusief technische service, onderhoud en verbruiksmaterialen), de verzorging van algehele centrale reprodiensten (inclusief grootformaat en specialistische opdrachten), de levering van print-/kopieerpapier (A3 en A4) voor de decentrale afdrukfaciliteiten op de locaties en alle andere afdruk- en afwerkingsmaterialen die nodig zijn voor de centrale reprodienst en de detachering van drie medewerkers van de afgestoten repro-afdeling.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T15:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.