Ultimaker scoort nominatie met digital fabrication

Computable Awards 2018

3D-printer producent Ultimaker heeft Cura Connect beschikbaar gesteld binnen Cura, de softwareoplossing die bestanden voorbereidt op digital fabrication. Met deze nieuwe functie kunnen meerdere Ultimaker 3-printers beheerd worden, waarmee een toegankelijke oplossing ontstaat voor prototyping, tooling en productie op kleine schaal. Connect is gratis beschikbaar via een firmware update. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Ultimaker als Serviceleverancier van het Jaar te nomineren.

Cura Connect moet met name voordelen bieden voor organisaties die de Ultimaker 3 gebruiken voor prototyping en producties op kleine schaal en die behoefte hebben aan een overzicht van alle printtaken via één interface. Dankzij de netwerkmogelijkheden van Connect kunnen printers geselecteerd en gegroepeerd worden, taken in de wachtrij worden geplaatst, de voortgang van prints worden gemonitord en onderhoudswerkzaamheden worden gepland. Een notificatie volgt wanneer een printer een probleem signaleert, terwijl de software automatisch herkent welke printers materialen van Ultimaker gebruiken en deze op de juiste manier configureren.

De gebruikerservaring van Connect is geoptimaliseerd voor groepen tot vijftien personen die maximaal vijf printers gebruiken. Omdat het flexibel en schaalbaar is, is de oplossing geschikt voor gebruik in zowel een klein kantoor als een groot bedrijf. Door printers te groeperen en de wachtrij te centraliseren, moet de software de doorstroom en de productieplanning kunnen verbeteren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T15:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.