Mendix scoort met low-code applicatieontwikkeling

Computable Awards 2018

Juichen

Mendix is in 2005 in Rotterdam opgericht, zes jaar voordat de markt voor low-code applicatieontwikkeling bestond. De oprichters ondervonden dat de meeste bedrijven een gecompliceerd en rigide ontwikkelingsproces hadden, wat frustratie bij hen opleverde. Hierdoor waren zij gemotiveerd om het ontwikkelingsproces te versnellen van maanden tot dagen, waarbij zowel niet-technische businessprofessionals als it-professionals een gemeenschappelijke taal hebben bij het ontwikkelen van applicaties. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Mendix als Softwareleverancier van het Jaar te nomineren.

De oorspronkelijke visie om mensen met een zakelijke achtergrond de tools te geven om applicaties te bouwen en met it te werken, zodat zowel de business als it een actieve rol kunnen spelen in het ontwikkelingsproces van een applicatie, is vandaag de dag nog steeds sterk aanwezig. Ondanks alle weerstand op het idee, bleven de oprichters er in geloven dat hun concept een groot probleem voor bedrijfsleiders zou oplossen. ‘Te mooi om waar te zijn’ was in het begin vaak de feedback op het idee om applicaties zonder de complexiteit van code te ontwikkelen. Ceo Derek Roos zette echter door en bleef het concept op kleine schaal bewijzen door potentiële klanten koud te bellen. De eerste twintig Mendix-klanten waren dan ook de bedrijven die hij had nagejaagd en uiteindelijk wist te overtuigen van het concept.

Mendix biedt een snel en eenvoudig low-code platform om mobiele en web-apps te bouwen en te verbeteren die innovatie op grote schaal mogelijk maken en tegelijkertijd de noodzaak verminderen om te coderen met traditionele programmering. Mendix stelt it- en businessteams in staat om effectiever samen te werken en bedrijfsapplicaties te bouwen. Dit versnelt de ontwikkeltijd van applicaties, wat de tijd tot app-ontwikkeling verkort van maanden tot zelfs dagen. Mendix levert hiermee tot tien keer sneller applicaties op die voldoen aan de behoeften van eindgebruikers.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.