Qlik scoort met inzichtelijk spoorwegnet voor ProRail

Computable Awards 2018

Juichen

Analytics- en bi-leverancier Qlik maakt voor spoorwegbeheerder ProRail het spoorwegnet van Nederland inzichtelijk. Enerzijds wordt dit inzicht gebruikt om intern sneller slimmere beslissingen te nemen met betrekking tot bezetting, bijsturing en onderhoud, anderzijds om extern transparant te communiceren over prestaties naar de reiziger en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Qlik als Softwareleverancier van het Jaar te nomineren.

Het wordt steeds drukker op het spoor. Inzicht in de status van reizigers- en goederenvervoer, maar ook in infrastructuur en veiligheid, is onmisbaar om het spoorgebruik zo efficiënt mogelijk in te richten. Zo wil de reiziger geïnformeerd worden over de prestaties van specifieke trajecten. Hiervoor is het online platform van ProRail een belangrijk middel. Zo is voor iedereen duidelijk welke prestaties ProRail levert, waar ontwikkelingen zijn en waar en wanneer bepaalde werkzaamheden uitgevoerd worden.

Ook wordt middels data-analyses inzichtelijk gemaakt wat de onderliggende oorzaken en patronen zijn van storingen. Deze informatie helpt ProRail bij het afhandelen van commerciële onderhandelingen met goederenvervoerders, omdat het eenvoudiger aantoonbaar is of de gestelde normen gehaald zijn. Tevens helpt dit inzicht om aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu te rapporteren over de afgestemde prestaties. In de volgende fase van het project gaat de spoorwegnetbeheerder aan de slag met locatiegebaseerde analyses en visualisaties door Qlik GeoAnalytics in gebruik te nemen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.