Google scoort nominatie met Nederlandse cloudregio

Computable Awards 2018

Google Cloud Platform

In het eerste kwartaal van 2018 heeft zoekmachinegigant Google twee nieuwe Google-regio’s geopend. Eén in de Nederlandse Eemshaven en één in het Canadese Montreal. Deze worden gevolgd door in ieder geval nog regio’s in Los Angeles, Finland en Hongkong. Doel van de investeringen is het verbeteren van de dienstverlening van de lokale cloudklanten van Google. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Google als IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar te nomineren.

Een Google-regio is een aparte plek in een datacenter van Google, gereserveerd voor lokale cloudklanten van het bedrijf. Die hebben daardoor minder last van latency op het netwerk omdat de afstand tussen klanten en hun eindgebruikers wordt verkleind. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering in reactietijd van de server. Google kondigde vorig jaar maart al aan een cloudregio in het datacenter in de Eemshaven in te richten. De lancering van deze ‘Cloud Region’ vond plaats op 30 januari 2018.

Google zegt dertig miljard dollar te investeren in het verbeteren en uitbreiden van zijn infrastructuur, uitgesmeerd over drie jaar. Die investeringen zijn nodig om producten als Machine Learning Engine, Spanner, BigQuery en andere Google Cloud Platform en G Suite services wereldwijd goed te blijven laten werken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.