Leaseweb scoort nominatie met multi-cdn’s

Computable Awards 2018

Nieuwe kantoor LeaseWeb in Amsterdam Zuid-Oost

Infrastructure as a service (IaaS)-aanbieder Leaseweb heeft Multi-Content Delivery Network (CDN) en Private CDN geïntroduceerd. Beide maken gebruik van de innovatieve technologie op cdn-gebied. De aanbieder van cloud-gebaseerde infrastructuuroplossingen heeft zijn wereldwijde aanbod van cdn-diensten fors uitgebreid. Leaseweb heeft daarnaast diverse functies toegevoegd voor bedrijven in de media, entertainment- en internetsector. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om LeaseWeb als IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar te nomineren.

Multi-cdn’s zijn een relatief nieuw fenomeen in de bloeiende cdn-markt. Ze hebben ten doel om verschillende content delivery networks samen te voegen tot één. Bedrijven kunnen hiermee hun eindgebruikers een betere user experience bieden door pop’s aan het netwerk toe te voegen op punten waar één cdn mogelijk geen dekking biedt. De multi-cdn-oplossing van Leaseweb heeft een centrale beheerconsole die een einde maakt aan de kosten en overhead van het gelijktijdige beheer van meerdere cdn’s. De meeste multi-cdn-oplossingen op de markt hebben een beperkt aantal functies. Ook moeten ze vaak handmatig geconfigureerd worden. Leaseweb pakte deze handschoen op en heeft zijn wereldwijde dienstenaanbod uitgebreid met een geavanceerd multi-cdn-platform

Naast de multi-CDN-oplossing biedt Leaseweb bedrijven de mogelijkheid om een private cdn te integreren. Een private cdn is een maatwerkimplementatie, die bij de klant on-premises draait en ideaal is voor bedrijven met een grote, eigen it-infrastructuur. Deze nieuwe dienst sluit aan bij de hybride strategie van Leaseweb. Dankzij deze strategie kunnen bedrijven een publiek en private cdn combineren via een centraal selfserviceportaal. Leaseweb zorgt daarbij voor optimale prestaties met een gepersonaliseerde configuratie, geïntegreerde rapportage en uitgebreide beveiligingsfunctionaliteit.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.