Oracle scoort met geautomatiseerde PaaS-database

Computable Awards 2018

Het Amerikaanse ict-concern Oracle heeft een honderd procent geautomatiseerde PaaS-database geïntroduceerd. Ook komt het bedrijf met nieuwe cybersecurity-technologie die grotendeels machinaal is. Beide nieuwe producten zijn gebaseerd op machine learning. Hackers zullen hierdoor in de toekomst moeten strijden tegen robots in plaats van tegen soortgenoten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Oracle als IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar te nomineren.

Oracle claimt dat de veiligste plaats om je data op te slaan de nieuwe geautomatiseerde database is. De nieuwe cybersecurity-oplossing detecteert en identificeert direct het gevaar en geeft de informatie real-time door aan de database die zichzelf vervolgens gelijk kan patchen terwijl ze blijft functioneren. Er is dus geen downtime meer en er zijn geen akkoorden van mensen uit het bedrijf meer nodig om een patch uitgevoerd te krijgen.

De nieuwe database, die de naam Oracle 18c krijgt, is de eerste honderd procent geautomatiseerde database. Zaken als upgraden en het uitvoeren van patchen gebeurt allemaal machinaal. Oracle garandeert hierdoor een 99,995 procent beschikbaarheid zonder geplande en ongeplande downtime. Oracle 18c zal slechts dertig minuten per jaar niet bereikbaar zijn in verband met onderhoud. Hier zijn geen uitzonderingen op.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.