Nominatie Uniconta voor stap naar Nederland

Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
collega's

De Deense erp-leverancier Uniconta heeft de Nederlandse markt betreden. Het bedrijf ziet dat steeds meer midden- en kleinbedrijven hun lokaal geïnstalleerde (on-premise) pakketten vervangen door software die via de cloud wordt geleverd. De algemene jury van de Computable Awards 2018 waardeert de komst van Uniconta naar Nederland met een nominatie in de categorie Leverancier van het Jaar voor het MKB.

Uniconta is een bedrijf van de Deense erp-ondernemer Erik Damgaard, die in eigen land sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw actief is binnen de erp-software. Hij verkocht eerder Axapta en Navision aan Microsoft dat de nieuwe versies van die producten onder de naam Dynamics AX en NAV (nu Dynamics 365) in de markt zette. Erp-platform Uniconta bestaat uit standaardfunctionaliteit voor de financiële administratie, crm, projectenadministratie en supplychain. Het is volgens de makers een multi-tenant cloudgebaseerd erp-platform dat integreert in branchespecifieke oplossingen. Dat wil zeggen dat meerdere klanten vanaf eenzelfde server en database worden bediend. Dat moet zorgen voor lagere kosten per gebruiker per maand.

Het software as a service (SaaS)-erp-systeem is gebaseerd op de kennis en ervaring van de eerdere ontwikkeling van vijf erp-applicaties. Dat zijn onder andere Concorde XAL en Microsoft Dynamics AX. Het platform is ontwikkeld op basis van de laatste Microsoft-technologie. In Nederland ziet Uniconta nog ruimte in de markt naast spelers als Unit4, Exact, Afas, Visma en Microsoft Dynamics. Een belangrijke doelgroep bestaat uit gebruikers die hun on-premise erp-paketten vervangen, pakketten als Multivers van Unit4 en Accountview van Visma of partijen die Dynamics Navision on-premise hebben draaien. Doordat bepaalde leveranciers de doorontwikkeling van on-premise pakketten staken, hoopt Uniconta die bedrijven als nieuwe klant op te tekenen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T11:43:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.