YoungCapital scoort nominatie met machine learning

Computable Awards 2018

Juichen

Recruiter YoungCapital bepaalt de selectie van kandidaten voor vacatures op basis van machine learning. Daarvoor dient het YoungCapital Brain, een in eigen beheer ontwikkeld framework en algoritme om kandidaten voor vacatures te selecteren. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om YoungCapital te nomineren in de categorie Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar.

YoungCapital Brain voorspelt op basis van data uit de vacature, het cv, de motivatiebrief en profielgegevens welke kandidaten het best aansluiten op een vacature. Het rangschikt die kandidaten vervolgens op volgorde van geschiktheid. Volgens de makers selecteert het model in 99 procent van de gevallen de juiste kandidaat.

Machine learning moet de dienstverlening optimaliseren doordat de computer het tijdrovendste en routinematige werk overneemt. Medewerkers kunnen zich vervolgens vooral op loopbaanbegeleiding en coaching storten. Het bedrijf wil het algoritme en framework doorontwikkelen zodat vooraf is te bepalen wat de slagingskans is van een kandidaat bij een vacature. Dat moet in 2018 worden afgerond. In het algemeen moet machine learning leiden tot minder afwijzingen en teleurstellingen bij kandidaten en zorgen dat ze aan de slag gaan in een baan die bij ze past. Bij een slechte match kan de recruiter ook andere vacatures en eventueel de benodigde aanvullende trainingen voorstellen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-21T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.