Samsung scoort nominatie met datacenterschijven

Computable Awards 2018

Samsung

Naast de wel bekende consumenten ssd’s produceert Samsung ook schijven voor datacenters. Het assortiment voor datacenters is uitgebreid met de PM883: een ssd met een laag energieverbruik als belangrijk speerpunt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Samsung te nomineren in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar.

Samsung heeft gekozen voor een eigen controller en 64-laags 3D V-NAND TLC-geheugen. De LPDDR4 dram-chips worden gebakken volgens het 10 nm-procedé en onder andere de power disable (PWDIS) feature uit het SATA 3.3-protocol maken de schijf energiezuiniger. Er zijn twee groottes beschikbaar: met vier of acht terabyte flashgeheugen. De schijven halen een sequentiële lees/schrijfsnelheid van respectievelijk 550 en 520 megabyte per seconde, evenals 4KB lees/schrijfsnelheden van 98.000 en 28.000 iops.

Ook gooide Samsung hogen ogen bij de jury van de Computable Awards 2018 met de kleinste dram-chip ter wereld. Het kleinood werkt met transistorverbindingen van 10 nanometer, dat is vijfduizend keer dunner dan een menselijke haar. Het plakje silicium bevat acht gigabit aan ddr4-ram en kan gebruikt worden in een hele reeks It-oepassingen. Tegenover de eerste generatie geheugenchips van 10 nanometer biedt de nieuweling 10 procent meer performantie en verbruikt hij 15 procent minder stroom.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-22T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.