Managed hosting door True

Samsung scoort nominatie met datacenterschijven

Computable Awards 2018

Samsung

Naast de wel bekende consumenten ssd’s produceert Samsung ook schijven voor datacenters. Het assortiment voor datacenters is uitgebreid met de PM883: een ssd met een laag energieverbruik als belangrijk speerpunt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Samsung te nomineren in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar.

Samsung heeft gekozen voor een eigen controller en 64-laags 3D V-NAND TLC-geheugen. De LPDDR4 dram-chips worden gebakken volgens het 10 nm-procedé en onder andere de power disable (PWDIS) feature uit het SATA 3.3-protocol maken de schijf energiezuiniger. Er zijn twee groottes beschikbaar: met vier of acht terabyte flashgeheugen. De schijven halen een sequentiële lees/schrijfsnelheid van respectievelijk 550 en 520 megabyte per seconde, evenals 4KB lees/schrijfsnelheden van 98.000 en 28.000 iops.

Ook gooide Samsung hogen ogen bij de jury van de Computable Awards 2018 met de kleinste dram-chip ter wereld. Het kleinood werkt met transistorverbindingen van 10 nanometer, dat is vijfduizend keer dunner dan een menselijke haar. Het plakje silicium bevat acht gigabit aan ddr4-ram en kan gebruikt worden in een hele reeks It-oepassingen. Tegenover de eerste generatie geheugenchips van 10 nanometer biedt de nieuweling 10 procent meer performantie en verbruikt hij 15 procent minder stroom.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-22T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.