Bynder scoort nominatie met overname Webdam

Computable Awards 2018

Het Nederlandse techbedrijf Bynder heeft het Amerikaanse Webdam overgenomen van Shutterstock voor een bedrag van 49,1 miljoen dollar. Met de overname verstevigt Bynder zijn positie in de Verenigde Staten, met name in de San Francisco Bay Area. De specialist in digital asset management (da,) opereerde al vanuit Boston, maar heeft nu op beide kusten grote slagkracht. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Bynder te nomineren in de categorie SaaS-leverancier van het Jaar.

Webdam richt zich net als Bynder op de dam-markt. In de Verenigde Staten is dam een begrip, iedereen is daar doordrongen van het belang van het effectief beheren en organiseren van content. Te denken valt dan aan foto’s, video’s en andere digitale assets. Met dam winnen bedrijven tijd in hun zoektocht naar onvindbare bestanden, met grote kostenbesparingen als voornaamste winst.

Met de overname slaat Bynder een nieuwe weg in, waarbij de focus stevig op groei in de Verenigde Staten komt te liggen. Het in 2013 opgerichte techbedrijf kreeg in 2016 een investering van 22 miljoen dollar, opende kantoren in Barcelona, Londen, Boston en Dubai en heeft ondertussen honderden mensen in dienst. Daarnaast gooit het bedrijf hoge ogen met de vernieuwende aanpak van personeelsbeleid, waarbij medewerkers onbeperkt verlof krijgen en tijdens de zomer van kantoor worden geweerd.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-27T12:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.