Vainu krijgt nominatie voor groei-ontwikkelingen

Computable Awards 2018

collega's

Vainu biedt zijn klanten een platform dat op zoek gaat naar de beste kansen voor een bedrijf. Het heeft een software as a service (SaaS)-tool die de zakelijke verkoop aan klanten levert. Dat gebeurt door open en publieke gegevens te structureren en deze te verbinden met een openbare database van geregistreerde entiteiten in elke markt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Vainu te nomineren in de categorie SaaS-leverancier van het Jaar.

De software leest en analyseert dus eigenlijk wat er over bedrijven op internet geschreven wordt om potentiële kopers en behoeften beter te begrijpen. Vainu benadert de technologie fundamenteler dan concurrenten. Gebaseerd op de data creëert het bedrijf modellen die ons laten begrijpen waar een bepaald bedrijf doorheen gaat en helpt het hun behoeftes betrouwbaar te voorspellen. Dat leverde al grote klanten op als Microsoft, UPS en Hertz.

Sindsde oprichting kiest Vainu ervoor om zichzelf te financieren. In 2015 nam het bedrijf vijftien mensen aan de groeistrategie te realiseren. De omzet liep vervolgens en Vainu was al snel cashflow-positief. Vanwege de goede geldbalans zijn er nooit investeerders bijgekomen. Momenteel is Vainu hard op weg om in zijn drieënhalf jarig bestaan een accounting rate of return van tien miljoen euro te halen. In combinatie met het werknemersbestand legt het bedrijf indrukwekkende groeicijfers af.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-27T12:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.