Wibu-Systems scoort met CodeMeter Cloud Lite

Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Awards

Wibu-Systems, leverancier voor beveiliging en licentiebeheer van software, heeft CodeMeter Cloud Lite geïntroduceerd. Daarmee kunnen softwareontwikkelaars hun software as a service (SaaS)-applicaties, standaard pc-software of mobiele apps via de cloud beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inbreuk op het intellectueel eigendom. The server achter de cloud dienst koppelt rechtstreeks met CodeMeter License Central, een platform dat zich zeer flexibel laat inzetten voor het aanmaken en distribueren van gebruiksrechten en het beheer van de licenties. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Wibu-Systems te nomineren in de categorie SaaS-leverancier van het Jaar.

CodeMeter Cloud Lite kan onderdeel uitmaken van het dienstenpakket van een independent software vendor. De dienst wordt tevens rechtstreeks door Wibu-Systems geleverd. De clouddienst omvat de benodigde interfaces, waaronder de open standaard voor autorisatie (OAuth2) en de op XML gebaseerde standaard voor autorisatie en authentificatie (SAML). Daarmee werkt de de Wibu-Systems-oplossing met de gangbare single sign-on-oplossingen van de meeste it-omgevingen. CodeMeter Cloud Lite gebruikt dezelfde mechanismen als CodeMeter License Central en stemt zijn processen af op ofwel een op cloud gebaseerde dan wel een op on-premise gebaseerde licentie. Het licentiebeheersysteem laat zich integreren met SAP, Salesforce en andere erp, crm, en e-commerce-toepassingen.

Licenties van software voor mobiel gebruik op tablets en smartphones laten zich eveneens via CodeMeter Cloud Lite registreren en beheren via een directe integratie met de app of via een verbinding met een webserver. Op die manier zijn afzonderlijke op pc gebaseerde applicaties in een licentiestructuur te vatten en via CodeMeter Protection Suite en een lokaal uitgegeven protection only-licentie te beveiligen tegen softwaremisbruik en reverse engineering.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-27T12:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.