KPN scoort met Vital10, Thialf en de KNSB

Computable Awards 2018

Dit artikel delen:

KPN en gezondheidsadviseur Vital10 zijn een samenwerking aangegaan om huisartsen op afstand te helpen bij de diagnose voor hartpatiënten. De partijen realiseren een virtueel overleg tussen huisarts en cardioloog, waarbij de cardioloog een ecg-beoordeling op afstand doet. Dit moet leiden tot snellere diagnoses en meer gemak voor patiënt en arts. Een andere case is dat KPN Thialf en de KNSB helpt om het schaatsen een grote stap vooruit te helpen met digitalisering. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 dubbel reden om KPN te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

Binnen de samenwerking met Vital10 wordt CardioSecur ingezet. Via dat systeem maakt de huisarts met een behulp van een smartphone een elektrocardiogram (ecg). Een cardioloog kijkt op afstand mee en helpt de huisarts bij het stellen van de diagnose. Dit zorgt er naar eigen zeggen voor dat de patiënt sneller een diagnose krijgt en dat hij niet naar de cardioloog hoeft voor een ecg. Daarnaast krijgen huisarts en praktijkondersteuners training over het ecg, de software en de communicatie met de cardioloog.

Thialf heeft samen met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), Rijksuniversiteit Groningen, Sportunity en KPN de handen ineengeslagen om de digitalisering van het schaatsen een grote stap vooruit te helpen. De Data Services Hub van KPN vergemakkelijkt de informatie-uitwisseling tussen organisaties, mensen en dingen. Elke partij brengt zijn eigen expertise in. In het project worden meerdere databronnen aan het open data platform gekoppeld, zoals videoanalyse van een start of van een bocht. Maar ook data van de hartslag van een rijder is interessant, zodat je kunt analyseren wat de interne belasting is voor een rijder die op een bepaalde snelheid rijdt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T15:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.