Ordina scoort met Pega-platform bij Rabobank

Computable Awards 2018

Ordina

Miljoenen particulieren en honderdduizenden zakelijke klanten rekenen dagelijks op de diensten van de Rabobank. De bank had behoefte aan een flexibel digitaal proces voor zakelijke financieringen. Met de ontwikkeling op het Pega-platform loopt de Rabobank op dit gebied voorop in de wereld. Drie teams van Ordina bouwen vanuit Groningen mee aan de klantgerichte oplossing. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Ordina te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

Rabobank koos uiteindelijk voor de Pega-software voor de vernieuwing van het zakelijk financieringsproces, omdat die tool gericht is op ondersteuning van case-management. Als preferred supplier van de Rabobank leverde Ordina een unit met Pega-specialisten. De lead architect en de businessanalisten van Ordina zijn minimaal één dag in de week in Utrecht. Andersom zijn mensen met key-rollen van Rabobank ook geregeld in Groningen. Om de partijen even aan elkaar te laten wennen, zijn bij de start van het project telkens één of twee sprints fysiek samen gedaan.

Het draait in de relatie tussen opdrachtgever en leverancier om vertrouwen en respect. Met DevOps heeft Ordina Rabobank geholpen in het realiseren van multidisciplinaire teams. Alle rollen zijn vertegenwoordigd; de architect, de functioneel- en technisch beheerders, de product owner vanuit de business, en daarmee is Rabobank al ver in het Scrum- en Agile-gedachtegoed. Uiteindelijk moet dit dit evolueren naar Business DevOps, waarbij de rol van de manager verandert van richtinggevend naar faciliterend. De centrale vraag is dan: wat hebben de teams nodig om volledig autonoom te kunnen opereren?

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T15:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.