Sogeti scoort met cloudhulp aan Enexis

Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Juichen

Ict-dienstverlener Sogeti en energienetwerkbedrijf Enexis hebben een vierjarige overeenkomst gesloten voor de migratie van ruim tweehonderd bedrijfsapplicaties naar de publieke cloudomgevingen van Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Sogeti treedt op als hoofdaannemer en voert de opdracht uit in samenwerking met Schuberg Philis en First Consulting. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om hoofdaannemer Sogeti te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

Enexis staat aan de vooravond van een grote transformatie van de software- en ict-omgeving. De samenwerkende ict-bedrijven ontwikkelen een ‘cloud native’-architectuur en een nieuw ict-regiemodel waarvoor DevOps-teams worden opgeleid. Het is voor zover het consortium kan nagaan de eerste keer dat een organisatie in de energiesector kiest voor een aanpak waarin zowel bestaande als nieuwe applicaties naar een publieke cloudomgeving worden gemigreerd. Enexis en het ict-consortium onder leiding van Sogeti gaan een intensieve samenwerking aan voor de duur van vier jaar. Die samenwerking is te verlengen met een looptijd van in totaal zestien jaar.

Het implementeren en integreren van applicaties moet vereenvoudigd worden door de inzet van continuous integration en continuous deployment. Beheerprocessen die eerder handmatig werden geconfigureerd, worden in de toekomst geautomatiseerd doorgevoerd. Verder krijgt Enexis de beschikking over een containerplatform voor de ontwikkeling van veilige, geteste en goedgekeurde (compliant) cloudsoftware. Daardoor moeten nieuwe applicaties sneller beschikbaar komen dan voorheen. Ook gaat het consortium de zakelijke- en ict-organisatie van Enexis Groep ondersteunen in het werken binnen de nieuwe cloud native-omgeving. Zogenoemde DevOps-teams waarbij softwareontwikkelaars en -beheerders actief samenwerken, worden opgeleid op basis van de voordoen-meedoen-zelf doen-aanpak.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T15:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.