Telindus scoort met implementatie Surfnet8

Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Juichen

Telindus helpt Surf met de vernieuwing van de Surfnet8-servicelaag. Surf vernieuwt de optische en servicelaag van het Surfnet-netwerk en werkt hiermee aan de doorontwikkeling van het vaste deel van het nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk. Telindus is in 2018 gestart met de implementatie van de Surfnet8-servicelaag, nadat de nieuwe optische laag geïmplementeerd was. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Telindus te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

De servicelaag omvat de apparatuur waarmee netwerkdiensten worden aangeboden aan instellingen. Bij de nieuwe servicelaag legt Surf de focus op de softwarezijde van de infrastructuur, waarbij automatisering en orkestratie voor de gewenste flexibiliteit moeten zorgen. Voor de nieuwe servicelaag biedt Telindus een oplossing door hardware en software met elkaar te verbinden middels software defined-technologieën. Mede hierdoor wordt het toekomstige Surfnet-netwerk flexibeler, waarbij wijzigingen eenvoudiger en sneller doorgevoerd kunnen worden.

De nieuwe servicelaag levert hoge beschikbaarheid en is beter uitbreidbaar met meer capaciteit. Aangevuld met de automatiseringsarchitectuur maakt dit het Surfnet-netwerk state-of-the art en zorgt dit ervoor dat Surf snel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Voor de vernieuwing van de optische en servicelaag werkt Telindus aan een open en programmeerbaar netwerk. Dit netwerk biedt naast hoge betrouwbaarheid en continuïteit ook veel flexibiliteit voor de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en netwerkdiensten. De aansturing van services in de nieuwe netwerkomgeving vraagt om specialistische kennis en kunde, waarbij steeds meer wordt gevirtualiseerd en geautomatiseerd. Telindus draagt met zijn expertise bij aan het leveren van toegevoegde waarde aan de missie van Surf.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T15:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.