Nominatie voor Derek Roos (CEO Mendix)

Computable Awards 2018

Derek Roos

Derek Roos

Mendix is in 2005 in Rotterdam opgericht door Derek Roos en twee medeoprichters. Dit is zes jaar voordat de markt voor low-code applicatieontwikkeling bestond. Hij ondervond dat de meeste bedrijven een gecompliceerd en rigide ontwikkelingsproces hadden, wat frustratie bij hem opleverde. Hierdoor was hij gemotiveerd om het ontwikkelingsproces te versnellen van maanden tot dagen, waarbij zowel niet-technische businessprofessionals als it-professionals een gemeenschappelijke taal hebben bij het ontwikkelen van applicaties. De oorspronkelijke visie om mensen met een zakelijke achtergrond de tools te geven om applicaties te bouwen en met it te werken, zodat zowel de business als it een actieve rol kunnen spelen in het ontwikkelingsproces van een applicatie, is vandaag de dag nog steeds sterk aanwezig. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Derek Roos te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Ondanks alle weerstand op het idee, bleef Roos sterk geloven dat hun concept een groot probleem voor bedrijfsleiders zou oplossen. ‘Te mooi om waar te zijn’ was in het begin vaak de feedback op het idee om applicaties zonder de complexiteit van code te ontwikkelen. Roos zette echter door en bleef het concept op kleine schaal bewijzen door potentiële klanten koud te bellen. De eerste twintig Mendix-klanten waren dan ook de bedrijven die Roos had nagejaagd en uiteindelijk wist te overtuigen van het concept. Omdat Mendix een model gestuurde ontwikkelomgeving heeft, worden voordelen behaald op het gebied van snelheid, eenvoud, consistentie en kwaliteit.

Het Nederlandse Mendix heeft als pionier in de gehele softwarecategorie van low-code platformen grote impact gehad. Het is door Gartner en Forrester genoemd als leider in twee Magic Quadrants voor mobiele applicatie-ontwikkelingsplatforms en voor high productivity application platform as a service. Daarnaast is Mendix als low-code partner geselecteerd door softwarereuzen als SAP, IBM en Cloud Foundry. Het platform ondersteunt het lifecycle-beheer van applicaties, wat de tijd tot app-ontwikkeling verkort van maanden tot dagen. Daarnaast geeft Roos altijd prioriteit aan het creëren van een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden samen komen en zinvol werk doen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T12:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.