Nominatie voor Brian Speelman (cdo Centralpoint)

Computable Awards 2018

Brian Speelman

Brian Speelman is de nieuwe chief digital officer van Centralpoint. De voormalig directeur en oprichter van e-commerceplatform Centralpoint.nl, dat in 2017 werd overgenomen door Infotheek, gaat de digitalisering van Centralpoint op zich nemen, dat erder opereerde onder de naam Infotheek Group. Speelman is in 2017 de drijvende kracht achter deze overname geweest en weet in de nieuwe organisatie een sleutelrol te vervullen voor toekomstig belangrijke businessmodellen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om hem te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Het product- en dienstenaanbod gaat Centralpoint volledig digitaal maken. Ongeacht of het gaat om het opkopen van it-producten of het aanbieden van nieuwe of gebruikte apparatuur. Speelman leidt deze klus en moet ervoor gaan zorgen dat er een digitaal businessmodel wordt ontwikkeld binnen de gehele Infotheek Group. Het enige dat het bedrijf handmatig blijft doen, is het voorbereiden van orders. Het bestellen van producten, koppelingen met erp-systemen, facturen, pakbonverwerking en serienummerregistratie moeten straks allemaal gedigitaliseerd zijn.

Centralpoint noemt zich Europees marktleider op het gebied van circulaire it. Het bedrijf opereerde onder namen als Centralpoint, Infotheek, Scholten Awater, Xeptor, Flex IT Rent en Added Dimension. Inmiddels zijn Infotheek, Centralpoint.nl, Centralpoint.be en Scholten Awater samen verder gegaan onder de naam Centralpoint. Tot nu toe opereerden de drie zusterbedrijven nog onder eigen naam onder de vlag van Infotheek Group. Op dit moment worden alle kantoren in de Benelux voorzien van het Centralpoint-logo. Dit werd vrijdagmiddag 1 juni 2018 tijdens een officiële lancering bekend gemaakt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T12:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.