Nominatie voor Coks Stoffer (managing director DXC Technology Nederland)

Computable Awards 2018

Coks Stoffer

Coks Stoffer is de eerste directeur van DXC Technology in Nederland. Niet verrassend, want hij was sinds medio 2016 directeur CSC Nederland. Het Amerikaanse ict-concern CSC fuseerde begin april 2017 officieel met de divisie Enterprise Services (ES) van Hewlett Packard Enterprise (HPE) tot DXC Technology, een ict-dienstengigant die menig concurrent nerveus maakt. Nederland valt binnen de nieuwe DXC-organisatie in de regio Noord- en Centraal-Europa. Het is Coks Stoffer die de nieuwe DXC-organisatie in Nederland op de kaart heeft gezet. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om hem te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Nederland is een belangrijk land voor DXC Technology. Het is in deze regio na Duitsland het land met het grootste marktpotentieel. Bovendien onderscheidt de Nederlandse ict-markt, net als die van Scandinavië, zich door de hoge graad van ‘netwerk-readiness’ en het innovatieve gebruik van ict in bedrijfsprocessen. Men speelt er vaak een voortrekkersrol en is ontvankelijk voor nieuwe dingen.

DXC opereert in Nederland met circa duizend man vanuit kantoren in Rijswijk en Amstelveen. De organisaties zijn wereldwijd inmiddels samengevoegd. Het oude CSC heeft in april 2017 zijn intrek genomen in een nieuw kantoorpand in Rijswijk; het oude Enterprise Services van HPE is in Amstelveen gebleven. Beide organisaties elkaar goed aan; er is weinig overlap in activiteiten en meegenomen ip. Dat geldt ook voor sectoren, zoals zorg, verkeer en vervoer en financiën, waar CSC en HP Services beide sterk aanwezig waren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T12:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.