Axians helpt VU met digitalisering voor DNA-onderzoek

Computable Awards 2018

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een nieuwe netwerk-infrastructuur in gebruik genomen die een doorvoersnelheid van 100 Gb per seconde tussen het datacenter en de campus realiseert. Axians realiseerde deze koppeling waarmee de VU technologisch koploper is in onderwijs Nederland. Zo kunnen technologische innovaties op bijvoorbeeld het gebied van artificial intelligence, DNA-onderzoek en Big Data ongehinderd worden doorgevoerd en verbetert het applicatielandschap aanzienlijk. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale transformatie ‘Digitalisering voor DNA-onderzoek’ van de Vrije Universiteit Amsterdam en Axians te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

Het volume van het dataverkeer bij de VU is enorm: dertigduizend gebruikers, drie datacenters, negen faculteiten, acht diensten en honderden applicaties. De afhankelijkheid van deze infrastructuur is dan ook groot. Daarnaast zijn er veel it-projecten tegelijk actief rondom datacenter, werkplek, security naast de oplevering van nieuwe gebouwen waaronder de nieuwe campus en het nieuwe onderzoekscentrum. Naast technologische uitdagingen zijn er stevige organisatorische uitdagingen; de innovatie is in volle gang. Nieuwe studierichtingen, nieuwe technologieën, nieuwe gebouwen en verschillende organisatie wijzigingen om de ‘universiteit van de toekomst’ te realiseren waar sustainability, society, health- en life sciences onderdeel zijn van de connected world.

De volledige core-, access- en distributielaag en firewalls op de campus zijn vervangen. Dit netwerk is een technologisch hoogtepunt voor de VU en sluit aan bij de ontwikkelingen van Surfnet om te komen tot een high-performance en veilige infrastructuur voor onderwijs en onderzoek in Nederland. De innovatie is in volle gang en de organisatie is in transitie naar een nieuwe digitale universiteit van de toekomst. Dit kan alleen met het beste netwerk, de kern van al het data verkeer. De snelheid, flexibiliteit en capaciteit van dit netwerk zorgen ervoor dat er nieuwe onderzoeken gestart kunnen worden rondom DNA research, dit zijn extreem data georiënteerde onderzoeken, maar dit zorgt ervoor dat de VU op wereldwijd niveau toonaangevend is met high-tech onderzoek.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.