Computable nomineert 10 digitale transformaties

Computable Awards 2018

Digitale transformatie

Ict-vakblad Computable heeft tien digitale transformaties genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om trajecten bij ProRail, Peter Appel, NHG, Vrije Universiteit Amsterdam, Curavista, Hortilux, gemeente Eindhoven, provincie Noord-Brabant en Greenchoice en om een gezamenlijke transformatie van KPN, Personal MedSystems en Vital10. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober.

De tien genomineerde digitale transformaties zijn bepaald door een groep van dertien Computable-experts. Dit zijn Ron Bloksma (Kadaster), Anthony van Geest (Intermedio Information Technology), Leendert Hinds (Tata Steel), Stefan van Hoof (Lifesize), Victor van der Hulst (VX Company), Mendel Koerts (Ensead Advisory), Niels Lagerweij (DXC Technology), Armand Lejeune (Webkalf ICT Services), Marc Maas (QNH Consulting), Ruud Mulder (Dell EMC), Jos van Rooyen (Identify), Marc Somberg (Chipsoft) en Kees Wiegers (Mednova/Wiegers Consultancy).

Computable ontving in deze categorie in totaal 65 voordrachten. De groep Computable-experts heeft alle voordrachten van een cijfer voorzien en bepaalde hiermee de top tien in deze categorie. Er werd gevraagd om een algemene beschrijving van de transformatie, de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke tien trajecten werden genomineerd.

De tien genomineerde trajecten in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar zijn:

  • 3D-wereld helpt bij innovatief spoor (ProRail, NS en CGI) – Lees onderbouwing
  • Data Driven Transport (Peter Appel en Tableau) – Lees onderbouwing
  • Digitalisering Nationale Hypotheek Garantie (NHG, Appronto en Mendix) – Lees onderbouwing
  • Digitalisering voor DNA-onderzoek (Vrije Universiteit Amsterdam en Axians) – Lees onderbouwing
  • Gezondheidsmeter PGO (Curavista) – Lees onderbouwing
  • Hartfilmpje maken met de smartphone (KPN, Personal MedSystems en Vital10) – Lees onderbouwing
  • HortiSense IoT (Hortilux, First Consulting en Mendix) – Lees onderbouwing
  • Smart City StarterK!t (Gemeente Eindhoven, stichting DITSS, Venturespring, Atos, Pels Rijcken, TU/e en Fontys) – Lees onderbouwing
  • Talking Maps (Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, AND en V-tron) – Lees onderbouwing
  • Virtuele energiemarktplaats (Greenchoice, HanzeNet en LochemEnergie) – Lees onderbouwing

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2018, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-02T11:44:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.