STC digitaliseert onderwijsproces steeds verder

Genomineerd onderwijsproject voor Computable Awards 2019

Leendert Hinds

Jurylid Leendert Hinds

Kennisinstelling STC Group biedt diverse opleidingen aan professionals en studenten in de dynamische wereld van scheepvaart, transport, logistiek, haven en industrieel complex. Het STC wil het onderwijs zo dicht mogelijk laten aansluiten op de praktijk en voert daarom steeds verdere digitalisering van het onderwijsproces in alle lagen van de organisatie door. Van de digitalisering van leerlingdossiers tot het afnemen van digitale examens en ontwikkeling en training in simulatoren. Voor de jury van de Computable Awards 2019 reden om het project ‘Digitalisering geeft reality in het onderwijs’ te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs.

Om de digitalisering optimaal te faciliteren is er een metrocluster gebouwd waarbij fysieke netwerken locatie-overstijgend zijn gerealiseerd. Er is geen single point of failure meer wat resulteert in een maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het datacenter, de netwerken en de unified communications-omgevingen. De organisatie is 24x7 actief waarbij wereldwijd trainingen altijd doorgang hebben. Het is duidelijk dat een nieuwe omgeving zorgt voor de nodige impact op de applicaties. Dit gaat dan vooral over de integratie tussen verschillende simulatoren en externe partijen, maar ook over de interne systemen: van digitaal dossier tot online examen.

Het onderwijs moet tevens aan zware eisen voldoen van het ministerie, zowel voor de certificeringen als ook de veiligheid van data. De digitale infrastructuur van STC vormt een stabiele basis waarop al deze toepassingen worden gerealiseerd. Het is een enorme vooruitgang in de voorbereiding op de verdere toekomst van simulaties, waarin virtual reality gecombineerd wordt met real time verkeer voor de 870 medewerkers en zevenduizend studenten.

STC ontwikkelt veel van de simulatoren zelf en maakt vervolgens koppelingen tussen deze omgevingen. Tevens is er een actieve samenwerking met partijen als Wärtsilä, Loodswezen, Havenbedrijf Rotterdam en Axians voor zowel de realisatie, bouw als trainingsfaciliteiten. Door deze omgevingen zo dicht mogelijk op de praktijk aan te sluiten zorgt STC ervoor dat er veel stage-uren gemaakt kunnen worden op deze simulatoren in plaats van op de schepen. Met vestigingen wereldwijd en samenwerking met diverse universiteiten en maritieme colleges over de gehele wereld is dit een flinke winst.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs vindt het gaaf te kunnen vernemen hoe STC het onderwijsproces internationaal digitaliseert, waarbij vooral het realiseren van een metrocluster heel knap is. Tevens heeft STC deze activiteiten kunnen inpassen in het bestaande ict-budget van de organisatie, door projectmatig goed te werken, strak te budgetteren en scherp de kosten te monitoren. De hoge scores voor de toegevoegde waarde, projectorganisatie en de kracht van de leverancier zorgen ervoor dat dit project een terechte genomineerde is.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-03T08:48:00.000Z Leendert Hinds
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.