HP Inc. scoort nominatie met 3d-metaalprinten

Computable Awards 2019

collega's

HP Inc. heeft zijn 3d-portfolio uitgebreid met het printen van metalen onderdelen. Daarvoor zet het computer- en printerconcern zijn HP Metal Jet-technologie in en werkt het samen met de partners GKN Powder Metallurgy, Parmatech, Volkswagen, Wilo, Primo Medical Group en Okay Industries. Naar verwachting zal HP in 2021 3d-metaalprinten kunnen inzetten bij massaproducties. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om HP Inc. te nomineren in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar.

HP Inc. is in de 3d-printing business voor de zakelijke markt gestapt en biedt er een serie HP Jet Fusion 3d-printers aan. Het bedrijf verwacht dat 3Ddprinting de komende jaren een grote vlucht gaat nemen. De combinatie van efficiënter en goedkoper produceren, nieuwe mogelijkheden en schaalbaarheid leidt in HP’s ogen uiteindelijk tot het afscheid nemen van het ketendenken in het houden van voorraden. Fabrikanten kunnen lokaal met behulp van printerparken hun producten of onderdelen printen op het moment dat er vraag is. Dat levert op het gebied van duurzaamheid ook grote voordelen op.

HP breidt daarom zijn portfolio uit met metaalprinting. Dat doet het concern wel in samenwerking met fabrikanten om met name onderdelen in de laatste fase van een productieproces te kunnen printen. Die productiemethode is volgens het bedrijf vele malen goedkoper en sneller dan de huidige methodes. Daarbij richt HP zich onder meer op autofabrikanten, de industrie en de medische sector. Een aantal partners, zoals Volkswagen, is al bekend maar HP zoekt nog meer partijen om mee samen te werken. De eerste 3d-geprinte metaalonderdelen worden in 2019 verwacht. HP voorziet dat er in 2021 echt op grote schaal metaal kan worden geprint.

HP Inc. scoorde ook hoog met de HP Spectre Folio, een zogeheten leren convertible laptop. ‘Leren’ slaat hier op de behuizing, ‘convertible’ op de drie verschillende posities waarin de fraai uitziende laptop is te plaatsen. De eyecatcher is het honderd procent verchroomde bruine, dik (full-grain) leder waarvan het apparaat is gemaakt en dat een functionele rol in het ontwerp speelt. Hoezo? Het materiaal dient als een natuurlijk scharnier en vormt tegelijk een flexibel chassis voor de hardware.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-13T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.