Interxion scoort met datacenter-uitbreidingen

Computable Awards 2019

Artist impression Interxion AMS10-datacenter.

Datacenteraanbieder Interxion gaat een nieuw datacenter bouwen in de regio Amsterdam (AMS10). Daarnaast krijgt het Interxion Science Park-datacenter in Amsterdam een uitbreiding (AMS9.2). Ook heeft Interxion een nieuwe locatie aangekocht op de Amsterdam Schiphol-campus voor nog meer uitbreiding. Met de nieuwe investeringen is een bedrag gemoeid van 155 miljoen euro. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Interxion te nomineren in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar.

Met de bouw van de eerste twee fases van ASM10 is een investering van 128 miljoen euro gemoeid. AMS10 wordt het tiende datacenter van Interxion in Amsterdam. Het gebouw zal worden gerealiseerd op het terrein direct naast het AMS8-datacenter in Rozenburg, op zijn zogeheten Amsterdam Schiphol-campus. In totaal zal AMS10 circa 14.400 vierkante meter te verhuren vloerruimte en circa 26 megawatt aan beschikbaar klantvermogen gaan leveren.

Daarnaast heeft Interxion het AMS9-datacenter (het vroegere datacenter van het overgenomen Vancis) voor acht miljoen euro uitgebreid. Het Interxion AMS9 datacenter op het Science Park is uitgebreid met vijfhonderd vierkante meter en 1 megawatt aan klantvermogen. Verder heeft Interxion voor negentien miljoen euro op zijn Amsterdam Schiphol-campus grond gekocht (met daarop een bestaand, te slopen gebouw) voor de bouw van eventueel weer een nieuw datacenter (AMS11). Daar kan, na AMS10, een datacenter van circa zesduizend vierkante meter worden gerealiseerd. De energie-aansluiting die nodig zal zijn voor dit datacenter is ook gecontracteerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-13T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.