Lenovo breidt iot-portfolio uit, nominatie op zak

Computable Awards 2019

troffee

De Lenovo Data Center Group (DCG) blijft de komende jaren investeren in zijn iot- en edge computing-oplossingen als onderdeel van het iot-groeiplan. Tijdens MWC Barcelona onthulde Lenovo de ThinkSystem SE350: een edge-server die net iets groter is dan een ThinkPad. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Lenovo te nomineren in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar.

Deze speciaal gebouwde server komt deze zomer op de markt en is de helft van de breedte van een traditionele server en aanzienlijk korter. Hierdoor is de server ideaal voor gebruik in krappe ruimtes. De gebruiker monteert het gemakkelijk op een muur of rek, of stapelt het op een plank. De ThinkSystem SE350 brengt hogere verwerkingskracht, opslag en netwerk dichter bij de datageneratie. Acties als resultaat van de data-analyse kunnen zo sneller plaatsvinden.

Omdat deze edge-servers doorgaans buiten de veilige datacenters worden geïmplementeerd, hebben ze technologie die de opgeslagen data op het apparaat versleutelt als hiermee wordt geknoeid. Alleen geautoriseerde gebruikers hebben toegang. Bovendien ondersteunt de server zowel wi-fi- als lte-connectiviteit.

Naast de uitbreiding in zijn iot-portfolio scoorde Lenove ook hoog samen met Scale Computing. Het gaat namelijk met deze partij een samenwerking aan om de infrastructuuruitdagingen bij edge computing op te lossen. Onder meer de Belgisch-Nederlandse distributeur Ahold Delhaize maakt al gebruik van de combinatie. De oplossing combineert de servers van Lenovo met de edge computing-software van Scale om tot een eenvoudig, zelfoplossend en hoog beschikbaar platform te komen dat applicaties in de edge of de edge en de cloud kan draaien. Dit alles gebeurt over meerdere locaties en wordt beheerd vanuit een centrale locatie.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-13T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.