Relined Fiber Network scoort met dark fiber voor Agriport

Computable Awards 2019

Awards

Om meer grote datacentra en hightechbedrijven te voorzien van meer connectiviteit gaat dark fiber leverancier Relined Fiber Network het Noord-Hollandse bedrijventerrein Agriport redundant aansluiten op zijn netwerk. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Relined Fiber Network te nomineren in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar.

Regio Agriport ligt direct aan de A7 bij Middenmeer en op slechts dertig autominuten van Amsterdam. Het vestigingsklimaat in deze regio is, met name voor datacenters, zeer gunstig. Agriport beschikt over meerdere ondergrondse hoog- en middenspanningsaansluitingen. Door de beschikbaarheid van windenergiecapaciteit van 450 MW kunnen datacenters eenvoudig aan de milieudoelstellingen voldoen. Dankzij de naastgelegen kassen ontstaat bovendien een duurzaam ecosysteem. Energie die door kassen niet wordt verbruikt, kan worden ingezet door de datacentra. Op hun beurt leveren deze datacentra weer warmte aan de kassen. Zo blijven de energiekosten aantrekkelijk laag.

Om Agriport redundant op het netwerk van Relined aan te kunnen sluiten, wordt negen kilometer netwerk aangelegd. Met dit nieuwe netwerk kan Relined volledig gescheiden routes leveren tussen regio Agriport en Amsterdam. Relined levert enkel dark fiber-verbindingen waardoor de klanten beschikken over een netwerk dat volledig in eigen beheer en bovendien schaalbaar is. Deze nieuwe route is tevens een mooie aanvulling op de route van Amsterdam naar Eemshaven, via de Afsluitdijk.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-13T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.