Ultimaker krijgt nominatie voor 3d-printing

Computable Awards 2019

Ultimaker, producent van desktop 3d-printers, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met een aantal materiaalleveranciers, waaronder chemiegiganten als DSM, Basf en Dupont. Doel van deze alliantie is om printen met hoogwaardige kunststoffen en composieten op Ultimaker-machines mogelijk te maken zodat eindgebruikers met deze materialen kunnen printen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Ultimaker te nomineren in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar.

Naast DSM en Basf maken Dupont, Owens Corning, Mitsubishi, Henkel, Kuraray, Solvay en Clariant deel uit van dit samenwerkingsverband. De partijen slaan de handen ineen om te voldoen aan de groeiende vraag van professionele eindgebruikers, die de hoogwaardige technische materialen van deze materiaalbedrijven ook willen gebruiken op Ultimaker 3d-printers.

Ultimaker levert gespecialiseerde software waarmee de partners materiaalprofielen kunnen ontwikkelen voor hun bestaande en nieuwe materialen. De materiaalprofielen, die via Ultimaker Cura beschikbaar worden gesteld, zorgen ervoor dat eindgebruikers ook met deze hoogwaardige materialen betrouwbaar kunnen printen op hun Ultimaker 3d-printers.

Het 3d-printerbedrijf noemt als voorbeeld de Franse sportwinkelketen Decathlon die ook zelf producten ontwerpt, fabriceert, test en herstelt. Het grotere bouwvolume van de Ultimaker S5 stelt het bedrijf in staat 3d-prototypes te printen voor nog meer producttypen, zoals schoenen en helmen.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-13T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.