BIT scoort nominatie met BACS-monitoringssysteem

Computable Awards 2019

Juichen

BIT is een zakelijke internet service provider die gespecialiseerd is in groene colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing. De organisatie beheert een drietal datacenters in Ede. BIT levert de ruggengraat voor it- en internetinfrastructuren aan kwaliteitsbewuste organisaties. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om BIT te nomineren in de categorie IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar.

Om de betrouwbaarheid van de noodstroomvoorziening te verhogen installeerde BIT recent samen met Elinex Power Solutions het BACS-monitoringssysteem. BIT is het eerste volledige datacenter in Nederland waar BACS is geïnstalleerd. BACS staat voor betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Met BACS kunnen batterijen worden gemonitord en wordt de levensduur van batterijen verlengd. Het systeem zorgt er ook voor dat alle accu’s van een string dezelfde spanning hebben. Zonder BACS lopen die spanningen door onder andere productieverschillen uiteen, wat schadelijk is voor de levensduur en betrouwbaarheid van de accu’s.

BACS zorgt dan ook dat BIT per accu individueel kan meten hoe de vlag erbij hangt, zodat verschillen tussen accu’s direct door BACS kunnen worden recht gestreken. Zo wordt de betrouwbaarheid van de totale noodstroominstallatie verhoogd. Het gaat hierbij om ruim 1600 accu’s.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-14T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.