Google Cloud scoort nominatie met single-tenant nodes

Computable Awards 2019

Google Cloud Platform

Klanten van Google Cloud hoeven hun virtuele machines (vm’s) niet meer op gedeelde servers te draaien. Het technologiebedrijf biedt zogeheten single-tenant nodes. Dat zijn fysieke servers die slechts voor één enkele klant beschikbaar zijn. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Google Cloud te nomineren in de categorie IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar.

Virtuele machines die zijn gestald in een publieke cloudomgeving zoals Google Cloud, gebruiken normaal gesproken gedeelde servercapaciteit. Daarbij staan de vm’s van meerdere klanten op dezelfde fysieke hardware. Ze gebruiken bovendien dezelfde hypervisor voor hun aansturing.

Sommige organisaties maken voor hun vm’s liever geen gebruik van een gedeelde cloudomgeving. Dit is onder meer het geval bij bedrijven en instellingen die te maken hebben met strikte regelgeving op het vlak van compliance. Deze regels verplichten hen bijvoorbeeld om hun systemen fysiek te scheiden van andere gebruikers, zelfs in de cloud.

Organisaties kunnen binnen hun afgeschermde fysieke cloudomgeving naar eigen inzicht virtuele machines, cpu’s en geheugen aanmaken en toewijzen. Een algoritme bepaalt hoe en op welke afgeschermde server(s) de nieuwe vm’s het beste worden aangemaakt. Dit kan ook handmatig.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-14T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.