Overname door Siemens bezorgt Mendix nominatie

Computable Awards 2019

In 2018 werd Mendix overgenomen door Siemens. Het wereldwijd opererende Duitse conglomeraat in elektronica en elektrotechniek nam Mendix over voor 628 miljoen euro. Dit is de grootste overname in low-code ooit. Mendix verwacht in 2019 verder te groeien naar zevenhonderd medewerkers. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Mendix te nomineren in de categorie IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar.

Mendix bevordert de samenwerking tussen it en de business. Met het Mendix-platform kunnen zij samen bedrijfsapplicaties bouwen. Dit kan vele malen sneller dan in traditionele ontwikkelprocessen het geval was. Low-code applicatieontwikkeling maakt het mogelijk om web- en mobiele applicaties te bouwen zonder de noodzaak om ingewikkelde codeertaal te beheersen. Organisaties gebruiken het Mendix-platform om toepassingen te ontwikkelen die helpen de operationele efficiëntie te verbeteren, klantervaringen te stroomlijnen en nieuwe digitale producten te ontwikkelen.

De waarde van het low-code platform werd ook erkend door Siemens. Het wereldwijd opererende Duitse conglomeraat in elektronica en elektrotechniek nam Mendix in 2018 over voor 628 miljoen euro. Siemens is actief in de sectoren industrie, energie en gezondheidszorg die net als andere branches worstelen met het versnellen van de innovatie. Het low-code platform van Mendix speelt hier goed op in. Via de overname door Siemens opent zich een geheel nieuwe markt voor Mendix op het gebied van het industrial internet of things. Zo kan het Mendix-platform klanten helpen om Mindsphere te implementeren. Dit is het cloudgebaseerde internet of things-besturingssysteem van Siemens.

Als Siemens-onderdeel is Mendix ook benoemd tot Gartner Peer Insights Customers’ Choice voor Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS). Het wist in februari een score van 4.5 te behalen. De Gartner Peer Insights Customers’ Choice is gebaseerd op feedback en reviews van eindgebruikers die ervaring hebben met het aanschaffen, implementeren en/ of het gebruik van een product of dienst.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-14T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.