Blockstart maakt mkb concurrerend met blockchain

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:

Het nieuwe Europese project Blockstart helpt de concurrentiepositie van bedrijven in het midden- en kleinbedrijf sterker te maken door gebruik van blockchaintechnologie. Blockstart richt zich op ondernemingen op het gebied van gezondheid, logistiek en agrofood, die via blockchain veiliger en efficiënter kunnen werken als het gaat om onder andere gegevensbeveiliging, tracking en facturering. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Blockstart te nomineren in de categorie Leverancier van het Jaar voor het MKB.

De coördinatie van Blockstart ligt bij Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Het 3,5 jaar durende project wordt ondersteund door Interreg Noord-West-Europa en kan beschikken over een budget van vijf miljoen euro. Blockchaintechnologie zorgt voor veilige, geautomatiseerde en efficiënte datatransacties, die gebruikt kan worden bij bijvoorbeeld het uitwisselen van medische gegevens, het volgen van getransporteerde goederen of de herkomst van voedingsmiddelen.

Veel mkb-organisaties vinden het lastig om met nieuwe technologieën aan de gang te gaan, onder meer omdat de schaalgrootte van mkb’ers vaak te gering is. Het project Blockstart is erop gericht dat wel mogelijk te maken. De samenwerkende partners vormen een internationaal ecosysteem van bedrijfsnetwerken, incubatoren en blockchainexperts. Zij zullen de grootste uitdagingen voor het mkb in gezondheid, logistiek en agrofood in kaart brengen en aanpakken. Dat ecosysteem levert dan bedrijfsondersteuning, netwerkmogelijkheden en een testomgeving.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.