Funding Options helpt ING met algoritme-financiering

Computable Awards 2019

ING bankkantoor

In 2018 zijn ING en het Britse fintechbedrijf Funding Options gaan samenwerken. Funding Options biedt ondernemers de keuze tussen leningen van ING en alternatieve financiers. Door de samenwerking krijgen ondernemers in Nederland toegang tot een groter aanbod van verschillende financieringsopties die ze op één platform eenvoudig kunnen vergelijken en afsluiten. Ook als ze geen klant zijn van ING. Funding Options heeft een algoritme ontwikkeld dat de meest relevante oplossing selecteert voor een grote variatie aan financieringsbehoeftes. Deze financieringen kunnen digitaal worden afgesloten. Daarnaast is er een klantenservice die ondernemers aanvullende ondersteuning biedt bij het kiezen van de beste oplossing en het indienen van de aanvraag. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om ING samen met Funding Options te nomineren in de categorie Leverancier van het Jaar voor het MKB.

Het platform stelt mkb-ondernemers in staat aanbiedingen te vergelijken voor specialistische financieringsmogelijkheden, zoals werkkapitaal, leasing en debiteurenfinanciering. Zij zijn volgens ING niet altijd even goed op de hoogte van alle opties in de markt. Mkb-ondernemers kunnen er gratis gebruik van maken, maar externe aanbieders van financiering betalen een vergoeding aan het platform.

De bedoeling van het online platform is dat ondernemers op één website eenvoudig het aanbod van verschillende financieringsopties kunnen vergelijken en afsluiten, ook als ze geen klant van ING zijn. Met Funding Options realiseert de bank een belangrijke ambitie binnen haar innovatiestrategie, namelijk het creëren van een open platform in financiële dienstverlening.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.