MMOX en Nationale Nederlanden verzekeren security

Computable Awards 2019

Cyberverzekering

Verzekeraar Nationale Nederlanden en de Haagse cyberdreigingsspecialist MMOX hebben gezamenlijk een cyberbeveiligingsoplossing voor het mkb geïntroduceerd. Het gaat om software, hardware, een herstelservice en een verzekering die ook de indirecte schade van beveiligingsincidenten dekt. De oplossing is ontwikkeld in Sparklab, het innovatielab van Nationale Nederlanden. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om MMOX en Nationale Nederlanden te nomineren in de categorie Leverancier van het Jaar voor het MKB.

Nationale Nederlanden heeft de propositie bepaald voor de mkb-markt. MMOX bedrijf zorgt voor de technische oplossingen. Het securitybedrijf levert MMOX Smart, een box met slimme software die als een poortwachter voor het bedrijfsnetwerk wordt aangesloten. Het vangt potentiële dreigingen af voordat ze in het netwerk belanden. Het filtert wat niet in het netwerk thuishoort. Die oplossing duikt al op bij grote bedrijven en overheden en is nu geschikt gemaakt voor de inzet in het mkb.

Naast de cybersecurity-oplossingen bestaat het aanbod ook uit een verzekering. De partijen willen zo de ondernemer volledig bijstaan op het gebied van cybersecurity. De dienst voor het voorkomen, verhelpen en vergoeden, wordt als een one stop shop aangeboden waarbij ook het kastje als dienst wordt geleverd. De verzekering dekt behalve de kosten voor herstelwerkzaamheden ook indirecte schade. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een verzekering van Hiscox. Naast grote gevolgen voor de eigen bedrijfsvoering zorgen securityincidenten vaak voor veel (financiële) schade bij klanten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-18T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.