Blockchain-programma kijkt vooral naar business en ontwerp

Computable Awards 2019

Breda University of Applied Sciences en Avans Hogeschool Den Bosch zijn als partners van Weconomics Foundation gestart met een nieuw certificeringsprogramma voor blockchain-professionals: Certified Blockchain Professional Program. In dat programma ligt de nadruk op de ontwerpkant van toepassingen. Volgens de aanbieders richten veel bestaande curricula zich op de software- en ontwikkelkant, terwijl ook de business- en ontwerpkant belangrijk is. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Certified Blockchain Professional Program van Weconomics te nomineren in de categorie Opleider van het Jaar.

De meeste digitale transformatieprojecten mislukken niet door een gebrek aan techniek, maar doordat de digitale transformatie vooral vanuit it wordt benaderd. Bij blockchain-initiatieven worden de strategische belangen voor de organisatie vaak onderschat. In het eerste certificeringsprogramma zijn twaalf cursisten gestart. Voor de tweede cursus, die in september 2019 start, zijn ook al aanmeldingen. Het certificeringsprogramma is een samenwerking van Logistics Community Brabant, de Weconomics Foundation en andere partners. Zij bieden als eerste een halfjaarlijks programma aan voor Certified Blockchain Professionals. Daarin wordt onderwijs gecombineerd met het uitvoeren van opdrachten.

Er is een groeiende behoefte aan goed opgeleide blockchain-professionals. Het reguliere onderwijs en bestaande trainingsbureaus voorzien hier nog onvoldoende in. Bij blockchain wordt al snel gedacht aan developers, maar voordat je start met programmeren moet je goed nadenken over de ‘organisatie’ waarbinnen een blockchain wordt toegepast. De technologie kent per slot van rekening een decentrale structuur en is daarom niet zinvol toe te passen binnen de muren van centraal georganiseerde bedrijven en overheden. Cursisten leren om naar de hele waardeketen te kijken, los te komen van hun eigen bedrijf en te zoeken naar mogelijkheden binnen die value chain.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Vacatures bij Avans Hogeschool

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.