Groei bezorgt HBO-ICT Windesheim nominatie

Computable Awards 2019

Juichen

HBO-ICT is de rebel van Windesheim en de grote opleider soms een doorn in het oog met haar eigen identiteit, visie en logo. Deze eigenzinnigheid wordt gewaardeerd want sinds 2015 is HBO-ICT Windesheim bijna verdubbeld in zijn aantal studenten en van elf eerstejaars klassen (plus één deeltijd klas) naar achttien eerstejaars klassen (plus drie deeltijd klassen). Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om HBO-ICT Windesheim te nomineren in de categorie Opleider van het Jaar.

Windesheim is één van de grote Hogescholen van Nederland en HBO-ICT is binnen Windesheim de grootste opleiding geworden. De wensen van het beroepenveld zijn leidend in het curriculum en dat is uniek binnen Windesheim en binnen Nederland. De opleiding zelf voegt aan die wensen ‘van buiten’ nog de wensen van de student toe op het gebied van persoonlijk leiderschap en de eigen waarden van HBO-ICT in de vorm van veel aandacht voor de ‘soft skills’ (samenwerken en intercollegialiteit).

HBO-ICT is volgens eigen zeggen een veilige en warme plek om te leren of te werken. In tegenstelling tot andere ict- of informatica-opleiders kent HBO-ICT een wachtlijst van mensen die er willen werken, waardoor de kwaliteit uitzonderlijk hoog is en blijft. Medewerkers voelen zich gewaardeerd en er is vertrouwen voor hun kennis en kunde op het gebied van ict én didactiek/pedagogiek, met alle ruimte voor leren en ontwikkeling. Dit jaar is er zelfs een HBO-ICT biertje gekomen dat ‘Trots’ heet. Dit woord kenmerkt het HBO-ICT team én hun studenten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.