Capgemini scoort met voortzetting dataportaal EC

Computable Awards 2019

De Europese Commissie (EC) heeft een driejarig contract ter waarde van enkele miljoenen euro’s gesloten met Capgemini om de ontwikkeling van het Europees dataportaal en aanverwante data-economische studies en adviesdiensten voort te zetten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Capgemini te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

De Nederlandse divisie van Capgemini Consulting, de strategie- en consultingtak van de groep, neemt het voortouw in deze driejarige overeenkomst en coördineert een aantal partners en onderaannemers. Eén van hen is Sogeti, de dochteronderneming van Capgemini die zich richt op technologie en engineering services. Andere partners zijn Intrasoft International, Fraunhofer Fokus, Con Terra, 52 North, de University of Southampton, Time.lex en de Lisbon Council.

Het Europees dataportaal is de kerncomponent van de data-infrastructuur van de overheid en is opgezet door de Europese Commissie en lidstaten. Het dataportaal biedt toegang tot openbare data vanuit heel Europa via één centraal punt. Het biedt inzage in ruim achthonderdduizend datasets van 34 landen, ondersteuning van de lidstaten via een community of practice van nationale open dataportalen en beleidsmakers én via trainingen en adviezen om het beschikbaar stellen van data te onderhouden en te verbeteren. Behalve het verbeteren van het Europees dataportaal, omvat de overeenkomst ook het meten van de ‘open data-volwassenheid’ in Europa en het bepalen van de marktwaarde van de data-economie in het licht van de huidige en geplande ontwikkelingen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-20T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.