KPN scoort met experimentele 5G-toepassingen

Computable Awards 2019

KPN heeft de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena geholpen met het testen van 5G-toepassingen. Dit gebeurde in het stadion en op de Arena-boulevard in Amsterdam. Het zogenoemde 5G Field Lab Amsterdam Zuidoost gebruikt een testlicentie voor de 3.5 GHz frequentieband. KPN legde het experimentele 5G-netwerk aan met verschillende tech-partners waaronder Nokia. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om KPN te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

KPN heeft voor de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena de netwerkcapaciteit in het gebied aanzienlijk vergroot waardoor de reactietijd van het mobiele netwerk verlaagd is. Hierdoor is het mogelijk om hoog-resolutie camerabeelden real-time via het netwerk te versturen, mede dankzij een testlicentie van de 3.5 GHz frequentieband die wordt gebruikt. De 5G-technologie wordt onder meer ingezet voor het begeleiden van bezoekers en het beveiligen van het stadion en de omgeving. De informatie van camerabeelden kan direct worden ingezet om bezoekers via een andere route naar het stadion te laten komen, sneller te assisteren naar hun plek in het stadion of naar het treinstation te geleiden, stellen de samenwerkende partijen.

Aansluitend is gekeken hoe met 5G de ervaring van bezoekers en voetbalfans in en rond het stadion kan worden verbeterd. Ook is in Amsterdam Zuidoost de eerste ‘5G straat’ van Nederland ingericht, waarbij 5G-toepassingen voor consumenten worden getest. KPN sorteert met zijn 4G-netwerk stapsgewijs voor op de komst van 5G. De test in Amsterdam Zuidoost is onderdeel van vier verschillende field labs voor 5G-toepassingen in de landbouw, stedelijke gebieden, havengebied en de automotive-sector. In die fieldlabs onderzoekt KPN samen met klanten en technologiepartners hoe 5G-bedrijfsprocessen kan optimaliseren en de klantervaring kan verbeteren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Vacatures bij KPN

Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-20T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.