Douane over op Quintiq, Ordina krijgt nominatie

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Ordina

Ordina gaat het voor de douane gemakkelijker maken om grenscontroles in te plannen. De Nieuwegeinse dienstverlener heeft daartoe met de Belastingdienst een contract gesloten voor configuratie, implementatie en beheer van planningssoftware van Quintiq. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Ordina te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

De douane controleert aan de buitengrenzen van de Europese Unie, bij luchthavens, zeehavens en in het land op de naleving van onder meer de douanewetgeving. De controles worden per regio ingepland, wat een complex en dynamisch proces blijkt te zijn. De planningssoftware maakt het mogelijk om mensen en middelen optimaal inzetten, zodat de controles efficiënt verlopen en bedrijven geen onnodige vertraging ondervinden.

Het contract met de Belastingdienst heeft een looptijd van acht jaar. Behalve configuratie, implementatie en beheer van de software van Quintiq (onderdeel van Dassault Systèmes) verzorgt Ordina gedurende deze periode ook het verandermanagement en opleidingen. Ordina is ervaren op het gebied van complexe planningen. Zo zet de dienstverlener zijn expertise al in bij de Belgische douane.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Vacatures bij Ordina

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-20T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.